Keuzehulp pijlers

Ontwikkelkracht bestaat uit verschillende pijlers met onderdelen die je schoolteam kunnen ondersteunen bij de verdere ontwikkeling. Om deel te nemen is het in elk geval belangrijk dat de basis op orde is en dat er draagvlak en draagkracht is binnen het schoolteam. Met behulp van de keuzehulp kun je kijken welk onderdeel aansluit bij de specifieke behoefte van jouw school. Vervolgens kijken wij in een verkennend gesprek samen welke behoeften en vragen er leven en helpen wij om de hulpvraag specifieker en duidelijker te maken. Het kan dus zijn dat uit dit gesprek blijkt dat een ander traject meer passend is bij de hulpvraag dan in eerste instantie gedacht.

Ik heb een kennis- of verbetervraag

Als schoolteam willen wij werken aan een onderzoeks- en verbetercultuur

 

Binnen de pijler Onderzoeks- en verbetercultuur ga je met het schoolteam concreet aan de slag met een verbeterdoel van jouw school. Wat is jullie wens voor het onderwijs? Waar willen jullie nog beter in worden? Je leert om je ambitie te vertalen naar concrete doelen en acties. Hierbij ervaar je hoe je kennis uit onderzoek én praktijk effectief toepast. Dit doen we vanuit maatwerk, waarbij wij jouw schoolteam voorzien van expertise, coaching en tijd.

 

Lees meer

Als schoolteam willen wij zelfstandig aan de slag met kennis uit onderzoek

 

Binnen de pijler Kennisdeling kun je als schoolteam zelfstandig gebruikmaken van kennis uit onderzoek over onderwerpen die belangrijk zijn bij jou op school. Deze praktisch toepasbare kennis vind je in de vorm van leidraden, overzichten van wat we weten uit onderzoek en toolkits. Ook kun je je onderwijsvraag insturen voor een op onderzoek gebaseerd antwoord. Daarnaast kun je op kennisdelingsbijeenkomsten op interactieve wijze inspiratie en contacten opdoen, om kennis uit onderzoek te gebruiken in jouw school. Hiermee kun je als team het verschil maken voor jouw leerlingen.

 

Lees meer

Ik wil kennis of expertise delen

Als schoolteam willen wij nieuwe aanpakken ontwikkelen voor onderwijsknelpunten

 

Binnen de pijler Co-creatielabs neem je met het schoolteam deel aan een van de labs. Je gaat in nauwe samenwerking met onderzoekers nieuwe kennis creëren voor complexe onderwijsvraagstukken en implementeert deze in pilotvorm op je eigen school. Je neemt deel aan labdagen waar scholen hun praktijkervaring delen, helpen bij het interpreten van bevindingen en samen nadenken over mogelijke oplossingen. Op deze manier ontwikkel je je verder als expert, krijg je recente wetenschappelijke inzichten mee en deel je ervaringen met collega-leraren en schoolleiders van andere scholen. Je werkt mee aan kansrijke aanpakken voor je eigen school en voor alle scholen in Nederland.

 

Lees meer

Als schoolteam willen wij onze effectieve werkwijze overdragen op andere scholen

 

Binnen de pijler Expertscholen Ontwikkelkracht help je andere scholen om zich verder te ontwikkelen. Je gaat aan de slag om je bewezen effectieve werkwijze voor een bepaald thema ook overdraagbaar en bruikbaar te maken voor andere scholen. Zo help je niet alleen de leerlingen op je eigen school, maar ook de leerlingen in de buurt.

 

Lees meer

Interesse om deel te nemen?

Pexels Yan Krukau 8613089

Stap 1

Bepaal met de keuzehulp welk onderdeel het beste past bij de specifieke behoefte van je school.

Doe de keuzehulp
Woman Talking With Her Students During Class

Stap 2

Vraag een verkennend gesprek aan om de specifieke behoeften van je school te bespreken.

Vraag een gesprek aan
Teacher Helping Girl Homework

Stap 3

Dien een aanvraag voor subsidie in om vergoeding te krijgen voor de geïnvesteerde uren.

Dien subsidieaanvraag in
Happy Teacher Listening Her Students

Vraag een verkennend gesprek aan

Een gesprek met het programmabureau en met de samenwerkende partij zijn een voorwaarde om in aanmerking te komen voor subsidie. Tijdens de gesprekken bespreken we welke behoeften en vragen er leven binnen scholen en helpen wij de hulpvraag specifieker en duidelijker te maken om zo samen het best passende traject te kiezen.

Maak een afspraak