Hoe benut je meertaligheid in het onderwijs?

Op 28 maart organiseerde de Kennisrotonde van het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) het webinar ‘Moedertaal in het klaslokaal: hoe benut je meertaligheid in het voortgezet onderwijs?’ Heb je het gemist? Kijk het terug!

 

Aanleiding

Wat zijn de effecten van het inzetten van de moedertaal van NT2-leerlingen in het voortgezet onderwijs op hun cognitieve ontwikkeling? Die vraag stelde een docent vorig jaar aan de Kennisrotonde. Kennismakelaar Ellen van Drie schreef een op onderzoekskennis gebaseerd antwoord op de vraag, met advies van Joana Duarte. Bij het delen van het antwoord op social media werd duidelijk dat dit onderwerp sterk leeft onder onderwijsprofessionals. Daarom hebben we dit onderwerp op 28 maart verder uitgediept in een webinar voor professionals in het voortgezet onderwijs.

 

Het webinar

José Mulder ging tijdens het webinar in gesprek met Joana Duarte, Irma Westheim en Ellen van Drie over onder meer waarom meer waardering van de thuistalen van leerlingen belangrijk is, hoe je thuistalen kunt inzetten op bestuurs- of schoolniveau, op klasniveau en op individueel niveau. In 45 minuten krijg je kennis en handvatten over hoe je moedertalen van leerlingen in het reguliere onderwijs kunt integreren.

 

Bekijk het webinar hier