'Maak kennis met Ontwikkelkracht'

1698914454334 1

Na de inspirerende kick-off op 1 november 2023 in Bilthoven, waarbij minister Mariëlle Paul het officiële startsein gaf voor Ontwikkelkracht, kijken we terug op een fijne bijeenkomst vol inzichten en mogelijkheden voor scholen in het primair en voortgezet onderwijs! Het evenement bood een voorproefje van wat Ontwikkelkracht te bieden heeft.


Terugblik

Een hoogtepunt van de kick-off was ongetwijfeld de betrokkenheid van minister Mariëlle Paul, die niet alleen het belang van Ontwikkelkracht benadrukte, maar ook deelnam aan een panelgesprek met Jeanne van Loon (Ontwikkelkracht) en Amber Walraven (Teacher Tapp).

Jeroen Croes, directeur-bestuurder De Werkplaats Kindergemeenschap, heette ons allen welkom in zijn school. Inge de Wolf (Education Lab, Universiteit Maastricht) gaf een inspirerende sessie over het belang van evidence-informed werken in het onderwijs. Jeanne van Loon, programmamanager, gaf waardevolle informatie over hoe scholen vanaf het schooljaar 2024-2025 kunnen deelnemen aan Ontwikkelkracht. Iliass El Hadioui, programmaleider De Transformatieve School, Jelle Verwer en Geke Versprille van Groeikracht, Veronique van der Perk van het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek, Tijana Prokic Breuer, directeur Education Lab en Arjan van der Meij, coördinator Expertscholen vertelde daarna in deelsessies over de verschillende pijlers en hoe de specifieken trajecten eruit zien. De deelnemers hingen deze middag aan hun lippen!

5 (1)
6

Evaluatie

Naderhand hebben we een evaluatieformulier verstuurd naar de deelnemers. Ze beoordelen de kick-off goed! Deelnemers hebben na de kick-off een goed beeld van Ontwikkelkracht. Ze vinden de dag inspirerend en inhoudelijk sterk. Daarnaast krijgen de sprekers een extra pluim: de inhoudelijke deelsessies kregen de hoogste beoordeling!

Een aantal leuke quotes die we graag met je delen:

Quotes Website1
Quotes Website3
Quotes Website2

Mee doen?

De motivatie om deel te nemen aan Ontwikkelkracht werd tijdens de kick-off duidelijk onderstreept. Voor scholen die dagelijks streven naar het leveren van het beste onderwijs, bieden we een waardevolle combinatie van ruimte, tijd en kennis. De focus op co-creatie, evidence-informed werken en een lerende aanpak stelt schoolteams in staat om zelf de regie te voeren over de onderwijskwaliteit. Dit alles met als uiteindelijk doel: het blijvend verbeteren van het onderwijs, optimale ontwikkeling van leerlingen en een verhoogd werkplezier voor het onderwijsteam.

Met de officiële start achter de rug en de inzichten van de kick-off in het geheugen, kijken we uit naar het komende voorjaar, wanneer we de subsidieregeling voor Ontwikkelkracht openen. Een nieuwe fase begint, waarin scholen de kans krijgen om daadwerkelijk aan de slag te gaan! Wil je ook meedoen? Dat kan! Vraag een verkennend gesprek aan en ontdek wat Ontwikkelkracht voor jou kan betekenen.

Verkennend gesprek aanvragen


Benieuwd naar de presentaties die gegeven zijn? Download ze hieronder:

De presentatie van Inge de Wolf

De presentatie van Jeanne van Loon

De presentatie van Amber Walraven

Bekijk de after movie hier!