Onderzoek Pageturner TaalLab 2024 - 2025

Stel je voor dat je op een eenvoudige manier ouders kunt aanmoedigen om dagelijks voor te lezen aan hun kleuters. Vooral ouders die dat nog niet doen. Zou dit bijdragen aan de taalontwikkeling van deze kinderen? Dit is de centrale vraag die we willen beantwoorden in het aankomende onderzoek van TaalLab naar het programma Pageturner van Vinci. 


Pageturner

Pageturner is een vernieuwend en evidence-informed programma waarin we ouders van taalzwakke kleuters stimuleren om digitaal voor te lezen. Bij Pageturner draait het niet zozeer om het aanleren van specifieke vaardigheden, maar om het creëren van een gewoonte. Voorlezen moet net zo vanzelfsprekend zijn als tandenpoetsen; een vast onderdeel van de dagelijkse routine.


Komend schooljaar

We zijn op zoek naar scholen die willen deelnemen aan dit baanbrekende initiatief en dus nodigen we je uit om meer te ontdekken tijdens de Labdag van TaalLab. In het komende schooljaar onderzoekt TaalLab de effectiviteit van Pageturner. Scholen die deelnemen, kunnen profiteren van een subsidieregeling. De details van de regeling voor het schooljaar 2024 - 2025 maken we in het begin van 2024 bekend. We nodigen scholen van harte uit om deel te nemen aan dit onderzoek en deel uit te maken van de inspanningen om de taalontwikkeling van kleuters te bevorderen.


Nieuwsgierig

Ben je nieuwsgierig naar de werkwijze van EducationLab en de mogelijkheden voor jouw school? Schrijf je dan nu in via onderstaande link voor de LabDag TaalLab op woensdag 24 januari 2024 om 14.00 - 18.00 uur bij de Social Impact Factory, Aan de Gracht in Utrecht. Lees hier meer over het programma van de dag.

 

Meld je aan