Openbare les Heleen Buhrs

Er is steeds meer bekend over effectief leesonderwijs vanuit de wetenschap. Maar hoe vertaal je deze kennis naar de dagelijkse lespraktijk? Hoe leer je kinderen goed lezen?

Wij nodigen je van harte uit voor de openbare les van Heleen Buhrs, leraar op de Alan Turingschool, met als thema "De kracht van ijzersterk leesonderwijs in een rijke context” op woensdag 14 februari 2024.

Tijdens deze interactieve sessie neemt Heleen ons samen met schoolleiders Eva Naaijkens en Martin Bootsma mee in de radicale keuze van de Alan Turingschool in Amsterdam om het vak en de methode voor begrijpend lezen overboord te gooien. "Wij weten wat een effectieve didactiek voor leesonderwijs is en we vinden dat de huidige methodes daar niet aan voldoen", aldus Heleen.

Voor deze bijeenkomst worden zowel onderwijsprofessionals als OCW-medewerkers uitgenodigd. Samen bekijken we een opgenomen les in groep 6. Daarna hebben we alle ruimte om met elkaar te praten over wat we hebben gezien en wat dit betekent voor onze praktijk. We sluiten de dag af met een maaltijd.

 

Datum: Woensdag 14 februari 2024

Tijd: 15:30 – 19:00 uur

Locatie: Ministerie van OCW, Rijnstraat 50, Den Haag – Ruimte Uppsalaplein

 

Meld je aan