Vraag jouw subsidie aan vanaf 25 april!

Welkom bij de eerste nieuwsbrief van Ontwikkelkracht! Ontdek hoe jouw school kan deelnemen aan Ontwikkelkracht. Of je nu aan het begin staat van een onderzoeks- en verbetercultuur, of nieuwe kennis wilt creëren voor complexe onderwijsvraagstukken in Nederland, of overweegt om jouw expertise te delen met andere scholen: wij bieden aanpakken die aansluiten bij de behoefte van jouw school. Vanaf 25 april 2024 kun je subsidie aanvragen voor begeleiding en een tegemoetkoming in de kosten voor schooljaar 2024-2025. Kun je niet wachten? Je kunt nu al gebruik maken van kennis uit onderzoek die je in de praktijk kunt toepassen. Samen bouwen we aan beter onderwijs!

 

We zijn op stoom! In dit eerste jaar nemen bijna vijftig scholen deel en voor komend jaar hebben we ruimte voor bijna 300 scholen. Jouw eigen schoolvraag is altijd ons vertrekpunt. Tijdens het verkennende gesprek kijken wij gezamenlijk welke behoeften er zijn binnen de school en helpen wij om de ontwikkelvraag specifieker en duidelijker te maken. Zo komen we samen tot het best passende aanbod! In het geval van een subsidietraject volgt een gesprek met de samenwerkende partij om te bepalen of jouw school inderdaad bij de aangeboden aanpak of werkwijze past. Beide gesprekken zijn een voorwaarde voor het aanvragen van de subsidie.

Waarom doen we dit? Omdat wij het beste onderwijs willen voor iedere leerling! Met Ontwikkelkracht willen we een beweging op gang brengen waarin schoolteams hun onderwijs doorlopend verbeteren aan de hand van kennis uit onderzoek en praktijk. Over tien jaar is samenwerken en verbeteren in co-creatie tussen leraren en onderzoekers het nieuwe normaal, weet elk schoolteam de benodigde kennis te vinden en te gebruiken en heeft het evidence-informed werken de weg naar ieder klaslokaal gevonden. De effecten hiervan op de leerprestaties en het werkplezier zijn te meten én te merken!

Het realiseren van onze ambitie kunnen we niet alleen. Wij zijn voortdurend op zoek naar de samenwerking met stakeholders om het evidence-informed werken in het onderwijs te versterken. Ben je enthousiast over deze ontwikkeling? En wil jij ook een bijdrage leveren? Of als school participeren? Neem dan zeker contact met ons op!

Jeanne van Loon, Programmamanager

 

Contact